Energielabel bij de verkoop van een woning

 1. Home
 2. Energielabel bij verkoop woning

Energielabel verplicht bij de verkoop van je huis!

Steeds meer personen houden zich bezig met de ontwikkelingen van het klimaat. Opwarming van de aarde, stikstof – en Co2 emmissies komen met regelmaat in het nieuws. Eén van de onderdelen om zo min mogelijk schadelijke gassen in het milieu te krijgen is het verminderen van de hoeveelheid fossiele brandstoffen welke benodigd zijn voor de verwarming van woningen. Dit is met name te doen door het verlagen van de totale energiebehoefte van een woning, het verbeteren van de isolatiewaardes van een huis en het wijzigen van de manier van verwarmen van woningen.

Het heeft al enige jaren geleden geleid tot het invoeren van een energielabel voor woningen bij verkoop van een woning. Bij de uiteindelijke overdracht van een woning was het verplicht om aan de nieuwe eigenaar een energielabel te overhandigen, zodat duidelijk is hoeveel energie de woning verbruikt en wat de mogelijkheden zijn om deze verder te verduurzamen.

Deze regeling is onlangs gewijzigd. Al direct bij de start van de verkoop van het huis en het aanbieden op de markt is het momenteel verplicht om in de advertentie op bijvoorbeeld Funda aan te geven wat het energielabel van de woning is. Bij het niet vermelden van het energielabel bij de verkoop van het huis of het appartement, kan de eigenaar een behoorlijke boete tegemoet zien, vanuit de overheid.

Vooralsnog is er op het ontbreken van dit energielabel nog niet al te veel gehandhaafd, maar de overheid is steeds meer databases aan elkaar aan het koppelen, zodat binnenkort volledig geautomatiseerd duidelijk is of de woning over een noodzakelijke energielabel beschikt, zodra het huis te koop wordt geplaatst.

Tol Makelaardij is een samenwerking aangegaan met enkele grote energie adviseurs en is één van de weinige makelaarskantoren die het verzorgen van dit benodigde energielabel zowel volledig voor u uit handen neemt als ook de kosten hiervan voor haar rekening neemt. Wij plannen de afspraak in met de energieadviseur, begeleiden de adviseur bij de opname van de woning en zorgen ervoor dat de label uiteindelijk correct wordt geregistreerd en juist wordt opgenomen in de online media campagne op de diverse internetsites bij de verkoop van uw woning.

Dit bespaart u veel onnodige rompslomp. Het zorgt ervoor dat uw woning snel online kan staan en het bespaart u daarnaast al gauw enkele honderden euro’s.

Wederom een reden om te kiezen van de complete full-service dienstverlening van Tol Makelaardij. Benieuwd wat deze complete dienstverlening bij de verkoop van een woning verder inhoudt? Neem dan contact op door uw gegevens in te vullen op de contactpagina of neem telefonisch contact op via 085 – 744 0 766

Offerte aanvraag woningtaxatie met waarde in verhuurde staat

Graag vertrekken wij u een vrijblijvende offerte voor uw taxatie in verhuurde staat. U kunt ons hiervoor telefonisch bereiken op 020-716 57 09. Ook kunt u eventueel een E-mail sturen naar info@tolmakelaardij.nl of vult u het contactformulier in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Om u een juiste offerte te kunnen verstrekken dient u in ieder geval even te vermelden welk adres er getaxeerd moet worden. Geef in het formulier nadrukkelijk even aan dat er een taxatie met waarde in verhuurde staat benodigd is.

Met onderstaand formulier vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan voor een woningtaxatie. Voordat de taxatie uitgevoerd wordt, zal er telefonisch contact met u worden opgenomen, krijgt u het taxatietarief te horen en kunnen overige zaken worden besproken. Een door ons uitgebracht taxarierapport wordt opgesteld conform het model Taxaties financiering woonruimte, zoals vastgesteld door CHF, LMV, NVM, RVT en VBO. Taxaties worden uitgevoerd onder de algemene voorwaarden van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed.

  Wat zijn uw gegevens

  Wat zijn de gegevens van het object

  Overige informatie

  Contact informatie

  Een waardebepaling of taxatie van een woning is een zaak van vertrouwen. Tol Makelaardij zal uw gegevens uitsluitend gebruiken om deze taxatie voor u te kunnen verzorgen. Uw gegevens worden opp geen enkele wijze openbaar gemaakt of doorgegeven aan derden zonder voorafgaande toestemming van de opdrachtgever.

  Door het invullen van dit opdrachtformulier zal er telefonisch contact met u worden opgenomen voor het doornemen van verdere details van de taxatie of om een afspraak voor de taxatie te maken.

  Menu