Huis verkopen met behulp van Tol Makelaardij

Wilt u uw huis verkopen en bent u nog op zoek naar een professionele makelaar? Wanneer u uw huis verkoopt is het in de meeste gevallen zeer verstandig een makelaar in te schakelen. Deze kan u namelijk niet alleen voorzien van passende adviezen, maar ook nog eens ondersteuning bieden bij verschillende belangrijke facetten van de verkoop. Denk hierbij onder andere aan een gratis waardebepaling van uw woning, taxering en bemiddeling. Tol Makelaardij is dé makelaar uit Hillegom en is actief van de Bollenstreek tot het Haarlemmermeer. Bovendien bent u hier ook nog eens aan het juiste adres wanneer het gaat om hypotheekadvies. Tol Makelaardij begeleidt u door het gehele proces: van de verkoop van uw oude woning tot de aankoop van een nieuwe woning en alle facetten die daarbij komen kijken. Neem geheel vrijblijvend per mail of telefonisch contact op voor meer informatie.

Huis verkopen: van verkoopbemiddeling tot taxatie

Staat uw huis te koop in Hillegom? Wij begrijpen dat u waarschijnlijk al genoeg aan uw hoofd heeft wanneer u een nieuwe woning gaat kopen. De verkoop van uw oude woning is een extra, en zeer tijdrovende, klus. Tol Makelaardij is een full-service verkoopmakelaar die u van begin tot eind voorziet van de juiste ondersteuning. Dit betekent dat wij u begeleiden vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de daadwerkelijke verkoop of aankoop en taxatie van de betreffende woning. Bij dit hele pakket kunt u onder andere denken aan een het uitvoeren van een vooronderzoek, het opvragen van kadastrale gegevens, de waardebepaling, het verstrekken van vraagprijs advies, het inmeten van de woning en het tekenen van plattegronden, het online plaatsen van de advertentie en deze verspreiden op social media, het uitvoeren van bezichtigingen, onderhandelen, de deal sluiten, een koopovereenkomst opstellen en de overdracht bij de notaris. Gaat u een nieuwe woning kopen en heeft u een taxatierapport nodig? Hypotheekverstrekkers stellen een taxatie altijd verplicht. Omdat wij u graag van alle gemakken willen voorzien, bent u ook voor het taxeren van een woning of bedrijfspand bij ons aan het juiste adres.

huis verkopen

Waarom is een taxatierapport van belang?

Nadat de deal gesloten is en de woning of het bedrijfspand overgedragen kan worden aan de nieuwe eigenaar, is het van belang een taxatierapport op te laten stellen. Om een hypotheek af te kunnen sluiten, vraagt de verstrekker eerst om zo’n dergelijk rapport. De waarde van een woning of bedrijfspand is afhankelijk van diverse factoren. Zo hebben bijvoorbeeld de inhoud en oppervlakte, de aanwezigheid van een balkon of tuin, de gemeente en buurt waar de woning zich bevindt en de staat van het onderhoud invloed op de uiteindelijk vastgestelde waarde. Het taxatierapport wordt pas opgesteld nadat de koper en verkoper overeen zijn gekomen over de prijs en de tijdelijke koopovereenkomst is getekend. Meestal wordt voor de taxatie een onpartijdige partij ingeschakeld om dit proces zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Belangrijk is dat er slechts een klein verschil is tussen de aankoopprijs en taxatiewaarde van de woning die u koopt. De maximale hypotheek die verstrekt wordt is namelijk gebaseerd op de waarde van de woning en uw inkomen. Meer informatie over dit onderwerp? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Menu