Taxaties – waarde in verhuurde staat

 1. Home
 2. Taxatie in verhuurde staat

De taxateur met kennis van verhuurd onroerend goed

Investeren in vastgoed is populair. Met name door de enorm lage rentestand is er praktisch geen interessant rendement meer te realiseren met spaargeld. Tegelijkertijd biedt de lage rentestand kansen. Wat dacht u ervan om een woning aan te schaffen om deze vervolgens te gaan verhuren? Is dit moeilijk? Zeker niet wanneer u gebruik maakt van de professionele begeleiding van Tol Makelaardij. Wij kunnen u alle zorg uit handen nemen en zijn gespecialiseerd in verhuur, taxaties met een onderbouwing van de waarde in verhuurde staat en alle zaken die spelen wanneer u voornemens bent om een woning te gaan kopen voor verhuur of om wellicht uw huidige woning te gaan verhuren.

Terwijl banken en financiële instellingen enkele jaren geleden de deur direct dichtsloegen wanneer u een financiering vroeg om in vastgoed te investeren, is dat nu totaal anders. Meerdere grote banken bieden een speciale verhuurhypotheek aan. Een hypotheekvorm die juist de mogelijkheid biedt om een woning te verhuren.

U kunt een object kopen met een financiering van een bank, maar zal daar in de meeste gevallen ook een deel eigen geld in moeten steken. Hoeveel dat is hangt af van de taxatie in verhuurde staat. Een woning taxatierapport waarin tevens speciale aandacht wordt besteed aan de verhuurde staat en waar naast de normale marktwaarde ook juist de marktwaarde in verhuurde staat wordt vermeld. Over het algemeen is het zo dat banken financieringen verstrekken  tussen ongeveer 75% en 85% van die waarde in verhuurde staat. Dit is dan weer afhankelijk van de rente en de verdere condities.

Een gangbaar rendement op het geinvesteerde vermogen is ongeveer 6%. Dit betreffen de huurinkomsten, minus de kosten van het object, afgezet tegen de ingebrachte eigen middelen. Daarbovenop mag je er vanuit gaan dat ook het object zelf in waarde stijgt en zo dus op langere termijn nog meer rendement oplevert.

Alhoewel een vastgoedbelegging relatief solide is, blijft het vanzelfsprekend beleggen. Ook hierbij moet je dus in het achterhoofd houden dat er ook risico’s zijn. Elke markt, ook vastgoed, kent pieken en dalen. Uw investering kan minder waard worden. Laat u dan ook zeker hierover goed informeren en adviseren.

Tol Makelaardij beschikt zelf ook over een solide vastgoedportefeuille. Wij kennen dan ook als geen ander de mogelijkheden en onmogelijkheden bij dit soort investeringen. Wilt u meer informatie over mogelijkheden wat betreft investeren in onroerend goed, een appartement verhuren of wellicht u eigen woning verhuren? Neem dan contact op door uw gegevens in te vullen op de contactpagina.

Offerte aanvraag woningtaxatie met waarde in verhuurde staat

Graag vertrekken wij u een vrijblijvende offerte voor uw taxatie in verhuurde staat. U kunt ons hiervoor telefonisch bereiken op 020-716 57 09. Ook kunt u eventueel een E-mail sturen naar info@tolmakelaardij.nl of vult u het contactformulier in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Om u een juiste offerte te kunnen verstrekken dient u in ieder geval even te vermelden welk adres er getaxeerd moet worden. Geef in het formulier nadrukkelijk even aan dat er een taxatie met waarde in verhuurde staat benodigd is.

Met onderstaand formulier vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan voor een woningtaxatie. Voordat de taxatie uitgevoerd wordt, zal er telefonisch contact met u worden opgenomen, krijgt u het taxatietarief te horen en kunnen overige zaken worden besproken. Een door ons uitgebracht taxarierapport wordt opgesteld conform het model Taxaties financiering woonruimte, zoals vastgesteld door CHF, LMV, NVM, RVT en VBO. Taxaties worden uitgevoerd onder de algemene voorwaarden van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed.

  Wat zijn uw gegevens

  Wat zijn de gegevens van het object

  Overige informatie

  Contact informatie

  Een waardebepaling of taxatie van een woning is een zaak van vertrouwen. Tol Makelaardij zal uw gegevens uitsluitend gebruiken om deze taxatie voor u te kunnen verzorgen. Uw gegevens worden opp geen enkele wijze openbaar gemaakt of doorgegeven aan derden zonder voorafgaande toestemming van de opdrachtgever.

  Door het invullen van dit opdrachtformulier zal er telefonisch contact met u worden opgenomen voor het doornemen van verdere details van de taxatie of om een afspraak voor de taxatie te maken.

  Menu